donderdag 11 augustus 2011

Kaeskoppenstad Alkmaar 26 juni 2011

Zondag 26 juni 2011.

Met het mooie weer naar Alkmaar. de binnenstad omgetoverd tot een straatbeeld uit de 16e eeuw. De stad is zojuist bevrijd van het Spaanse juk en is in opperbeste stemming. Onderweg kom je dan ook de mooiste en lelijkste uitgedoste mensen tegen. Van bedelaars tot de gegoede burgers van Alkmaar kom je daar tegen. Een paar jaar geleden heb ik ook mogen deelnemen aan dit festijn. 

Uitgedost als diender uit begin 1900, was mijn taak een afzetting te "bewaken". Het uniform viel wel mee, ondanks de warmte van die dag. Maar de schoenen, een maatje te klein, bezorgde mij pijnlijke voeten. Desondanks veel lol gehad.

Alkmaar is een stad m et een rijke historie. Het "huijs met de koogel" herinnerd aan de tijd dat Alkmaar bevrijd werd van het Spaanse Juk.Het weer was ons goed gezind. Je waande je met recht terug in 1600. We kwamen ook de trekschuit van Broekerveiling tegen met de schipper daarvan; ome Dirk.

In een schuilkerk woonde we ook nog een huwelijks inzegening bij. Met de nodige verwarring, want meneer de dominee nam ieder moment een slokje van het kostelijke nat om het huwelijk al vast te vieren en hij werd steeds vrolijker.

Ook dit festijn is een aanrader voor volgend jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten