vrijdag 3 augustus 2012

Wijk aan Zeëerweg - week 29 en 30

Maandag 16 juli, het is weer tijd voor de voortuin. Maar eerst nog wat stenen er bij halen. Ik kom ongeveer 1 m2 tekort. Dat kan makkelijk in de achterbak.


Zo nog een klein stukje en het zit er in.


19 juli en dat is dan het resultaat. Het straatje ligt er in. De japanse kers heeft de winter goed doorstaan en begint weer uit te groeien. We dachten eerst door de verbouwing dat hij het loodje ging leggen, maar het is toch weer goed gekomen. De Buxus is er wat bekaaider af gekomen. Misschien als ie wat gesnoeid is.


Het volgende project is de achtertuin. Tarzan zou jaloers op de rimboe in onze achtertuin. De klimop heeft zodanige drastische vormen aangenomen dat er maar één ding opzit. De snoeischaar erin zetten. We denken dat we wel drie groene bakken nodig hebben om het af te voeren.
   Dit is op 24 juli.

De uit de voortuin gekomen straattegels waren we binnen een mum van tijd weer kwijt. Een advertentie in een weekblad leverde al gauw de verlossende telefoontjes. In de achtertuin hadden we ook nog een betonnen bloemenbak. Ook deze is via een advertentie naar een adres in Friesland verhuisd.


Langzaam maar zeker begint de tuin weer een vorm te krijgen waarbij we weer van de tuin kunnen genieten.


En met genieten bedoelen we ook dat we onder de parasol de maaltijd kunnen gebruiken en na het eten de kachel weer kunnen aansteken voor een lekker vuurtje.


Je voelt de warmte van de foto afkomen.

De achterkamer is nu ook weer te gebruiken waarvoor ze bedoeld is. Logeerkamer. Na lange als kleine opslag gediend te hebben, door de verbouwingsperikelen, zijn de kratten e.d. naar de zolder verhuisd en ziet de logeerkamer er weer tiptop uit. We hadden tante Lamina beloofd dat ze bij ons zou kunnen logeren en in augustus is dat zover.