zaterdag 12 november 2011

Wijk aan Zeëerweg - zaterdag 12 november 2011 - Bijkeuken

Voor de afstand tussen de glasblokken heb ik het volgend gevonden om de glasblokken in de lengte ruimte te geven. Er zitten nokjes aan die voor de gelijkmatige afstand van de blokken vormen. Als ik deze verwijder en daarvoor in de plaats een dunner latje zet, win ik aan ruimte.


Zo gezegd, zo gedaan en hier het resultaat. Voldoende ruimte tussen de blokken en in hoogte kom ik redelijk uit. Eén laag, tussen de onderste en de tweede laag glasblokken, kunnen er geen blokjes geplaatst worden.

Nu is het voorbeeld bij de bovenste lagen te zien, maar voor het zicht doen we dat bij de onderste laag.


In totaal heb ik nog vier glasblokken nodig. Eén van glasblokken wordt vervangen door een betonblok. In dat betonblok zit een gat ter grootte van een afvoerpijp. Deze zorgt voor de verbinding tussen de afvoer van het hemelwater en de regenton.Vanavond gaan we naar Haarlem. Gea wordt door de ABVA-Kabo gehuldigd voor haar 25-jarig lidmaatschap van de bond.
Wijk aan Zeëerweg - vrijdag 11 november 2011 - Bijkeuken

In de deur zit nu een gat voor het kattenluik. Na ons sportuurtje is Floor behulpzaam geweest om de uitsparing voor het kattenluik te maken. Na wat gepuzzel en gezaag is dit het resultaat.


De gleuf onder de deur is voor de val drempel. Deze voorkomt tocht onder de deur door. Als de deur geplaatst is, dan kan ook het glas met de vierruits verdeling aangebracht worden. Voor het aan brengen van de scharnieren en het slot in het kozijn is een speciale mal nodig. Maar eerst wil Gea de deur aan de buitenzijde schilderen. Grachtengroen!!!!

's Middags heb ik de balk, welke nodig is voor de opbouw van de glasblokken op maat gezaagd en op z'n plek geplaatst. Morgen ga ik de blokken plaatsen om te kijken hoe het met de hoogte is gesteld. Voor de ruimte tussen de blokken heb ik een oplossing gevonden. Zaterdag maar uitwerken.