zondag 5 mei 2013

Wijk aan Zeeërweg - week 18

 
Maandag 1 mei - Dag van de Arbeid.
 
Vanmiddag is Gea voor het eerst naar het Vissershuis - om de hoek bij ons - gegaan om vrijwilligerswerk te doen. Eén middag in de week gaat ze koffie en thee rondbrengen bij de bewoners.
Zaterdag 4 mei.

Vanmiddag zijn we weer even terug bij het Frans Hals Museum. Niet dat we iets vergeten zijn te bekijken, maar vanavond treed het Kennemer Jeugd Orkest in de Haarlemmerhout met Roel va Velzen op. Voor ons een kans op het KJO, en Joran Out te zien optreden.

 
 
Het Frans Hals Museum is een gemeentelijk museum in Haarlem en staat bekend als museum van de Gouden Eeuw. Het museum is opgericht in 1862 en was gehuisvest in het stadhuis dat voor het museum werd uitgebreid met een aantal museumzalen aan het Prinsenhof. In 1913 verhuisde het museum naar het Oudemannenhuis, een 17e-eeuws hofje aan het Groot Heiligland. De collectie is gebaseerd op de rijke verzameling van de stad zelf die al vanaf de 16e eeuw is opgebouwd. Het museum bezit honderden schilderijen waaronder meer dan een dozijn schilderijen van Frans Hals, waaraan het museum zijn naam dankt. De moderne collectie is te vinden in het museum de Hallen, een dependance van het Frans Hals Museum.
 
 
Nadat we in een restaurantje op de Botermarkt wat hebben gegeten, gaan we op weg naar het Haarlemmerhout. Daar is alles in voorbereiding voor de Bevrijdingspop op 5 mei. We zijn redelijk vroeg, dus voldoende gelegenheid om een goede zitplaats in te nemen. Het orkest is al volop aan het repeteren voor het concert dat om 20 minuten over acht gaat beginnen.
 


Op een groot scherm naar het podium zijn beelden te zijn van de kranslegging op de Dam in Amsterdam.


Na de aankondiging is het beurt aan het KJO. Zij openen het concert met het Haarlems Koor Lokaal. Er worden twee stukken met de cellist Jonathan van IJzerlooij ten gehore gebracht. Tenslotte wordt het concert afgesloten met het optreden Jeroen van Velzen.

Hierbij wat korte impressies.