donderdag 17 november 2011

Wijk aan Zeëerweg - donderdag 17 november - bijkeuken

De specie is nog niet helemaal uitgehard, maar voldoende voor de volgende laag glasblokken. De omlijsting van de plastieke omlijsting houdt de boel ook bij elkaar.



Nog 20 glasblokken en de glasmuur is compleet.Een mooi klusje voor morgen.


Daarna kan ik de afvoer voor het hemelwater aanleggen. Gea gaat dan de deur nog "even" schilderen en moeten de scharnieren erin gefreesd worden. Dan lijkt het alsof de bijkeuken weer dicht gaat worden. De vriezer op z'n plaats. Krijgen we weer ruimte in de huiskamer. Een mens moet wat als je niet veel ruimte in huis hebt. Als deze klus geklaard is, kunnen we ons focussen op rompslomp van de kozijnen e.d. 

Wijk aan Zeëerweg - woensdag 16 november - bijkeuken

Alweer een  laag toegevoegd aan de glasmuur. Door de lage temperaturen droogt de specie maar matig. Een optie om de boel met een zeil af te schermen stuit op zoveel problemen, dat ik daar maar van af zie. De voorspelling is van dien aard dat voorlopig de nachtvorst zal uitblijven. Daar reken ik dan maar op.


Dit is dat het resultaat van vandaag. Twee lagen van 10 glasblokken. Het blijft passen en meten. Mede doordat de ruimte weinig speling geeft.


Gea is druk doende met de badkamer. De binnenkant is op nieuw geverfd, schoon gemaakt. Zo kunnen de kleedjes op z'n plek worden gelegd.


We hebben ook nieuws van de afdeling kozijnen. Vijf december wordt een begin gemaakt met het plaatsen van het kozijn en raam in het kleine kamertje. Het kozijn en de deuren in de Slaapkamer. En de kozijnen en ramen voor de erker. Het glas in lood voor de erker schijnt problematisch te zijn, zodat in de erker in eerste instantie wordt geleverd met vervangend glas. In januari 2012 wordt het kozijn met de deur geplaatst. Dan is ook het glas in lood klaar en kan de erker weer z'n aanzien krijgen, zoals het er voor uitzag. We blijven afwachten.

Wijk aan Zeëerweg - dinsdag 15 november - bijkeuken

Vandaag begonnen met het metselen van de glasblokken. Een karweitje waarbij je van een aantal factoren afhankelijk bent. De specie mag niet te dun zijn, anders stroomt het tussen de blokken weg. De voegen moeten gelijkmatig blijven. Ik ga er van uit dat als het eenmaal geklaard is, het in ieder geval beter uitziet dan wat het geweest is.



Tussen de lagen blokken worden zgn muurankers en verstevigingen aangebracht. Niet alleen tussen de blokken, maar ook op de blokken moet voldoende specie aangebracht worden anders gaat de boel zweven. 

Het grijze blok is voor de doorvoer van het regenwater naar het riool.