zondag 14 november 2021

Een weekend met Soli naar Engeland, mei 2009.

 

Mei 2009

In het kader van het honderd jarig bestaan van Soli en van een uitwisseling tussen Soli en een zustervereniging in Newcastle zijn we met de boot op weg naar Newcastle, Engeland.


 In de vroege ochtend, na het ontbijt, naderen we de kust van Newcastle.

 


 

 

Newcastle was vroeger bekend om z’n grote scheepswerven. 

Deze hebben nu plaatsgemaakt voor nieuwe woonwijken. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Newcastle werd door de Romeinse Keizer Hadrianus in het begin van onze jaartelling gesticht.

Newcastle was van oorsprong een vestingstad om de bewoners tegen de Schotten te beschermen. Ten tijde van de industriƫle revolutie groeide de stad enorm, echter halverwege de 20e eeuw raakte deze in verval.

Met een bus werden we naar het centrum gebracht. 

 

 

 

 

 

 

 

Onze overnachting was bij de Albatros Backpackers Inn. 51 Grainger Street.


Een  prominent landmark in het centrum van Newcastle is het Grey’s Monument. Het staat bij de Grey Street en Grainger Street. Niet zover lopen van het hotel. Charles Grey, ook bekend als Burggraaf Howick leefde in van 1764 tot 1845. Hij was minister-president van het Verenigd Koninkrijk. In 1832 werd in het VK de Hervormingswet aangenomen wat leidde tot de afschaffing van de slavernij. Het monument was ontworpen door John en Benjamin Green.

 

 

 

Terwijl de orkestleden zich aan de repetities overgaven, werd de aanhang getrakteerd op een bezoek aan de opgravingen bij de Hadriain Wall. Ook wel de Muur van Hadrianus genoemd.

De Romeinse keizer Hadrianus liet deze muur bouwen als een versterkte grenslinie van het Romaanse Rijk. De muur ligt van Carlisle tot Newcastle en is 117 km lang. Heden ten dage zijn archeologen bezig met het onderzoeken van deze muur. In de loop van de eeuwen hebben de bewoners stenen gebruikt voor eigen gebruik.

 
 
 
Terug in Newcastle is ’s avonds het resultaat van de repetities te beluisteren.
 


De volgende dag zijn we met een bus Newcastle ingegaan. Hier hebben we o.a. het Life Science Centre bezocht. Het Life Science museum is gericht op het inzichtelijk maken van de heden ten daagse wetenschap.

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

’s Middags werden we met een bus opgehaald om ons naar de boot te brengen.

Onze bagage aan boord gebracht naar de hut, om daarna aan tafel te gaan voor het diner.

Na het diner nog wat uurtjes doorgebracht met entertainment en dan is het bedtijd. 

Een gezellig weekend met de Muziekvereniging Soli.