woensdag 1 februari 2012

Wijk aan Zeëerweg - dinsdag 21 januari 2012 - de voorbereiding

Sinds vandaag hebben we de tickets voor de reis naar Tasmanië ontvangen. Om ons een beeld te vormen hoe de reis gaat verlopen, heb ik wat plaatjes voor de aanknopingspunten. Vertrek is vanaf Schiphol naar Londen, Heathrow Airport.


We vliegen dan met een Airbus 320 naar Londen.

 
Volgens de gegevens moeten wij op Heathrow van terminal 5 (dat is aan de linkerzijde) naar terminal 3 (in het midden). Van John hebben we begrepen dat wordt geregeld middels een trein verbinding. Gelukkig krijgen we daar alle tijd voor. De aankomst is om tien voor acht en de aansluiting voor de vlucht naar Singapore vertrekt om vijf over elf.
Daar staat dan een Airbus A388 klaar om ons naar Singapore te brengen. 


Op de site van Qantas is te zien hoe of het interieur er uit ziet. Helaas hebben wij de staatsloterij niet gewonnen en is voor ons alleen de economy class beschikbaar. Maar dan toch is het een stuk luxer dan mijn laatste vlucht naar Londen.


Na ongeveer 13 uur vliegen komen we op dinsdagmorgen (Valentijnsdag) om vijf voor acht in Singapore aan. Vanaf het vliegveld worden we naar ons hotel gebracht.We verblijven in een 72 verdiepingen tellend, vijf sterren hotel met een kamer die uitkijkt over de baai.'s Avonds staat een "rondvaart" over de Singapore river op het programma. En de volgende ochtend een bezoek aan het Jurong Bird Park. En in de middag moeten we weer terug zijn in het hotel. We worden daar vandaan weer teruggebracht naar het vliegveld.

Om vijf voor acht, 's avonds, vertrekken we naar Melbourne met een Airbus 388.


Na een zit van zeven en een half uur landen we in Melbourne.


Daar landen we om half zeven. Ons volgend vliegtuig, een Bombardier Q400 vertrekt om tien voor twaalf naar Launceston op Tasmanië. 


Het interieur van de Bombardier.


Launceston Airport.


Om vijf voor een is dan de heenreis met het vliegtuig een feit. Van Launceston naar Deloraine is ongeveer 50 km, ruim een half uur rijden. 


Dit vind ik een mooi plaatje.


Reisduur met het vliegtuig:
Amsterdam - Londen           1 uur 20 minuten
Londen - Singapore            12 uur 50 minuten
Singapore - Melbourne         7 uur 35 minuten
Melbourne - Launceston       1 uur 5 minuten

21 uur  110 minuten (60+50) totaal 22 uur en vijftig minuten.