vrijdag 18 februari 2022

China Light Festival Emmen.

 

Donderdag 10 februari 2022

Wij zijn op weg naar Ter Apel, daar verblijven we een nachtje bij familie van Gea.

Vanavond willen we het China Light Festival gaan bekijken. In het voormalige dierenpark, nu het Rensenpark. In 2019 keerde het festival weer terug naar het Rensenpark in Emmen.

Rond het Chinees nieuwjaar worden er in China allerlei licht- en lantaarn-tentoonstellingen gehouden. “De lantaarns die daarvoor worden gebruikt zijn van enorme omvang. Vaak meters hoog en heel kunstig bewerkt met de nieuwste technieken en met prachtige materialen en mooie kleuren”. De tentoonstelling is dit jaar van 1 december 2021 tot en met 26 maart 2022 te bezoeken. Zestien Chinezen zijn in Emmen bezig geweest met de opbouw. "Het zijn  vaklui. Eigenlijk zijn het kunstenaars", vindt Hiddingh. "Het is een heel speciaal beroep. Er is maar één gebied in China waar dat allemaal bij elkaar zit, dat is rondom de stad Zigong. Dat is beroemd vanwege de lichtfestivals die ze na Chinees nieuwjaar organiseren. De manier waarop ze het doen is heel traditioneel. Zo doen ze het al vele honderden jaren."

 


Echter door Corona kon het festival in december 2021 geen doorgang vinden. De organisatie heeft het kunnen verlengen tot eind maart 2022.

Middels het internet hebben we de kaartje kunnen kopen, wel moet je bij de ingang de Corona QR code laten zien. De route is zodanig ingericht dat je de pijlen moet volgen, waardoor er eenrichtingsverkeer wordt gecreëerd. Het festival is ook een terugblik naar de voormalige dierentuin van Emmen. De nieuwe dierentuin is nu Wildlands en ligt buiten het centrum van Emmen.

We hebben talloze foto’s gemaakt, maar slecht een aantal kunnen in dit verhaal worden opgenomen.

 

Ten leste ook nog een terugblik naar de kerstdagen van 2021, waar het festival niet kon worden geopend door het Corona virus en de beperkingen daarvan.