maandag 31 oktober 2011

Zondag 30 oktober 2011 - verjaardag - Abraham (John)

Het feest kan beginnen.

John heeft nog even mijn laptop nagekeken. Maar er is geen twijfel mogelijk, is stuk. Morgen maar kijken naar een nieuwe harddisk voor de laptop. Gea heeft haar nieuw speeltje, een NOOK e-reader, meegenomen om te vragen hoe een en ander werkt. Is meteen geregistreerd. Hij kent wat meer mogelijkheden dan we verwacht hadden. Zonder problemen op het internet, maar dan met een kleiner beeldscherm. We hebben inmiddels de beschikking over zo'n 2500 e-boeken. Dus voorlopig zitten we gebeiteld. 


De Abraham is aangesneden en we kunnen heer smikkelen en smullen. 's Avonds kwamen Geert en Corrie de feestvreugde versterken. Dus werd het gezellig babbelen.

Zaterdag 29 oktober 2011 - Schiphol

Zaterdagmorgen naar Schiphol om John op te halen. Gelukkig niet midden in de nacht.

Het duurde een hele tijd vanaf het moment dat hij geland was tot aan het bericht dat de koffers op de band waren.

 
Maar uiteindelijk kwam hij uit de douane afdeling.


Nog niets vermoedend de meisjes tegemoet.


Met de ballonnen aan de koffer geknoopt, huiswaarts naar de volgende verrassing.

Abraham zat John op te wachten om hem te feliciteren met zijn vijftigste verjaardag en hem te verwelkomen tot de club van de vijftigers.

Wat bij zo'n evenement hoort is een abraham met een certificaat.Hij mag nog een nachtje in de koelkast en dan kan hij zondag meedelen in de feestvreugd.

En wij op weg naar het volgende adres waar een dubbele verjaardag wordt gevierd. Druk, druk, druk.

Vrijdag 28 oktober 2011 - Abraham - 01

Vandaag hebben we met Helen afgesproken om inkopen te doen voor de verjaardag van John. John is afgelopen maandag 50 jaar geworden. Morgen komt hij vanuit Amerika weer thuis, na een klus van vier weken.
Helen belt ons rond elf uur op vanuit het Nova College, waar zij haar inburgeringscursus volgt, om te zeggen dat zij klaar is voor vandaag. Wat blijkt we moeten tot kwart voor twaalf wachten, want dan is de cursus afgelopen. Zij had het verkeerd begrepen en dat kan op de eerste schooldag. Dus wij in de kantine met een bekertje chocolade wachten tot twaalf uur. Vandaar gaan we naar het Meerplein voor de noodzakelijke aanvulling voor het komend feest. Een tweetal ballonnen, gevuld met helium, voor de verwelkoming op Schiphol en nog meer.


Een Abraham, gevuld met oude kranten, voor in de voortuin om de voorbijgangers te laten zien dat in dit huis iemand Abraham heeft gezien. Het spandoek met drie keer toeteren hebben we achterwege gelaten. Het is een rustig buurtje en daar past een hoop herrie niet in.
De huiskamer hangt vol met attributen in het kader van de komende verjaardag.


Ballonnen verhogen altijd de feestvreugde. Dat merkte we ook toen een van de ballonnen op de grond viel. Voor een van de honden was het dikke pret, totdat de ballon knapte in de kaken van de hond.


Terwijl Abraham de wacht hield bij de voordeur en met z'n afstandsbediening de toegang tot het huis regelde, gingen we weer huiswaarts.