zondag 2 december 2012

Wijk aan Zeëerweg - week 46-48

 Zondag 25 november 2012 - The wind in the Willow of te wel de avonturen van Mol, Rat en Pad.

 Het was een bijzondere dag op 25 november in de stadsschouwburg van Velsen voor de 700 kinderen van de verschillende basisscholen, hun wuivende ouders, de genodigden, geïnteresseerde bezoekers die naar de schouwburg kwamen voor een leuke voorstelling, het kinderkoor van het Kunstencentrum Velsen, de leden van Soli die zo mooi speelden als ze konden, dirigent Vincent van den Bijlaard die een mooie acte de présence gaf, en acteur Bram van Oers die de voorstelling ‘de avonturen van Mol, Rat en Pad’ sprankelend vertolkte. (tekst en foto's bron www.soli.nl)

Joran Out slagwerk

Vrijdag 30 november 2012 -  Bijwonen opname Maestro

Met z'n zessen gaan we, de Familie Out en wij, de opname van Maestro bijwonen. Maestro is een muziekspektakel waarin acht bekende Nederlanders zich de kunst meester moeten maken om als dirigent voor het symfonieorkest Holland Symfonia te staan. Onze opname is voor aflevering 7, de voorlaatste voorstelling. Het geheel wordt opgenomen in de Philharmonie te Haarlem

Voordat we naar de Philharmonie gaan, hebben we voldoende tijd over om een hapje te eten. Irene brengt ons naar het eetcafe Bruxelles. Het restaurant is ingericht als een bruin cafe.

Op de eerste verdieping is nog plaats. In de meeste gevallen moet je eerst nog reserveren om een tafeltje te kunnen krijgen. 


Na de maaltijd op weg naar de Philharmonie. Half acht gaat de zaal open en om acht uur gaat het spektakel beginnen. We worden eerst "geinstrueerd" hoe we moeten reageren op de regiseur. Vanavond worden de opnames van aflevering 7 gerealiseerd. We moeten op commando een staande ovatie geven, zachtjes klappen, hard klappen, boe roepen etc. Dit wordt dan bij het samenstellen van de opnames ingevoegd. Onze deelname staat geprogrammeerd op 21 december.


Uiteindelijk draaide het om een drietal opnames, waarbij dan de finalisten eruit moeten komen. Het is best wel leuk om zo'n opname bij te wonen. Weten we dan ook wat er gedaan moet worden voordat het op de televisie komt.Zaterdag 1 december 2012 - Kinderfeest IJmuider Harmonie.

Sint en Piet op de fiets, dat is niet niets. Om elf uur begonnen met het aankleden van de zaal, terwijl de hulppietjes worden geschminkt en gekleed. 

  De pietjes zijn er klaar en ook de zaal ziet er sinterklaasachtig uit.
 Bart kijkt nog even hoe het kleuren, knippen en plakken moet worden gedaan.
Half twee worden de eerste kinderen verwacht en kunnen dan op de banken plaatsnemen.
 

En dan kan het kleuren, knippen en plakken beginnen. De kinderen krijgen daarbij hulp van de hulppietjes.


 Het freubelwerk is gedaan en om de tijd te doden voordat de sint arriveert wordt er nog gezongen en gedanst.


Even buiten kijken of dat de sint al in aantocht is.

Zo te zien niet, maar wacht eens even.

Daar in de verte, een zwarte piet op de fiets.

Er zit iemand achterop. Dat lijkt wel................

De Sint

Niet op z'n paard, maar op de fiets. Waarschijnlijk is het paard van Sinterklaas nog steeds weg.

Gelukkig de Sint en zijn gevolg zijn heelhuids bij de IJmuider Harmonie aangekomen.

Na de verwelkoming is het grote moment aangebroken, het uitdelen van de cadeautjes. Maar waar zijn de cadeautjes? De hoofdpiet zit met z'n handen in het haar. Ze moeten hier bezorgd zijn. Dan maar bellen met de pakjespiet. Die zegt dat hij ze door de schoorsteen van de IJmuider Harmonie heeft bezorgd. Na wat zoekwerk, liggen ze in de nog van de zaal.

Op een hoge trap gaat Pieterman proberen de pakjes daarvan te halen.

Als iedereen zijn of haar cadeautje heeft gekregen, begint het aftellen voor het uitpakken van de presentjes.

En dan is het weer tijd voor Sint en zijn gevolg om naar de volgende club te gaan. Op de fiets, dan mis je niets.