woensdag 15 augustus 2012

Wijk aan Zeëerweg - week 31 / 33

Maandag 6 augustus 2012

Vandaag kunnen we Gea's stoeltje naar de spuiterij brengen. Ze bellen ons met veertien dagen dat het klaar. Dan kan het stoeltje naar de stoffeerderij. Ik verwacht dan dat het misschien eind van maand helemaal klaar is.

Deze week kregen we bericht dat Douwe Borcheld plotseling overleden was. We wisten dat hij al ziek, maar dan komt zo'n bericht toch nog onverwachts. Douwe en Hanny hebben we leren kennen door ons stamboom onderzoek. In Gasselte staat een standbeeld van Wemeltje Kruit.

Wemeltje Kruit was gehuwd met Kornelis Borcheld en via het graf van Wemeltje Kruit zijn we er achter gekomen dat zij tot de familie Borcheld behoorde. Douwe Borcheld was hun zoon en woonde met zijn vrouw Hanny in Middelburg. Het contact is sedertdien aangebleven en op vrijdag 10 augustus 2012  is Douwe Begraven. Vooraf gaande aan de begrafenis was er in Sint Laurens een dankdienst.


Douwe Borcheld.
1928 - 2012

Dinsdag 14 augustus 2012

Ik ben, sinds ik gepensioneerd ben, lid geworden van de SPAA, een vereniging van oud-politie mensen van de politie Amsterdam-Amstelland. Op die manier hou je een beetje contact met de oud collega's.


 Dinsdagmiddag 14 augustus werd er een BBQ georganiseerd, waar wij ons voor hadden ingeschreven. Het weer leek in het begin spelbreker te worden, maar het klaarde gelukkig weer op. We hebben genoten van het eten en de gesprekken met de mensen. Wij zaten aan een tafel waar de weduwe van Ben van der Woude en hebben nog wat herinneringen opgehaald. Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat de meeste mij niet herinneren, maar ik de meeste, van gezicht dat wel, nog kan herinneren. Gea heeft nog een paar foto's gemaakt.Alles was goed geregeld en we lieten het ons best smaken.