woensdag 15 februari 2012

Singapore - woensdag 15 februari 2012 - een update

Maandagmorgen vertrokken - een goede vlucht gehad naar London. Van British Airways overgestapt op Qantas. Na een lange tocht goed aangekomen in Singapore. Een mooi hotel en heerlijke bedden. We hebben veel gezien en gedaan, maar daar later meer over. We zijn weer terug op het vliegveld van Singapore om te vertrekken naar Melbourne. Daar een paar uurtjes wachten op de aansluiting naar Tasmaniƫ.

Wanneer we op stek zijn zullen we met de verhalen en foto's komen.

Nog even onze belevenis op 14 februari in Singapore.

Het is ondertussen dinsdag 14 februari geworden. We zijn in Singapore zonder problemen langs de douane gekomen en we hebben nu een stempel in ons paspoort gekregen.

Op het vliegveld stond een taxi klaar om ons naar het hotel te brengen. Zodra we op straat buiten het gebouw stonden werd je overvallen door de hitte. Onderweg vertelde de chauffeur ons van alles en nog wat over Singapore. Een groot gedeelte van Singapore is door het dempen van de zeearm opgebouwd. Grote flatgebouwen met soms wel meer dan vijftien verdiepen moeten de inwoners van Singapore onderdak geven. Veel daarvan zijn van de gemeente, anderen zijn koopflats en het verschil is dan ook duidelijk zichtbaar. Flatgebouwen met waslijnen zijn voor de “lagere klassen” en die zonder voor de beter gesitueerden. Rangen en standen zijn dan ook wezenlijk aanwezig.

In het hotel werden we met alle egards ontvangen. We hoefden niets te doen. De koffers werden in ontvangst genomen en daarna naar de kamer gebracht. We konden niet direct naar onze kamer, maar konden in een aparte ruimte even wachten totdat de kamer voor ons beschikbaar was.

Om half elf konden we naar onze kamer. Deze bevond zich op de 63e etage, met een prachtig uitzicht over de haven. We hebben elk een groot bed, waar we meteen gebruik van hebben gemaakt. Bij elkaar zo’n 13 uur te hebben gevlogen en weinig slaap, maakte dat we aan een uurtje slapen toekwamen.

Het complex tegenover het hotel, aan de Marina Bay, is een staaltje van architectuur. Bovenop het complex verbind een constructie die een boot uitbeeld.

In navolging van London heeft Singapore z’n eigen “Wheel”. In Singapore heet deze de Flyer.

Heerlijk geslapen tot ongeveer drie uur, opgefrist een eerste kennismaking met Singapore. Aansluitend aan het hotel was een groot winkelcentrum, Raffles City. Eerst wat Singapore dollars uit de muur getrokken om daarna wat te eten en te drinken.

Het winkelcentrum was versierd in het kader van Valentijnsdag. Indrukwekkend was tevens de fontein in het winkelcentrum.


Wij hadden al veel gehoord over een rondvaart op Singapore rivier. Vanuit het hotel gaan we op weg naar de Boat Quay. Langs de Boat Quay staan oude huisjes met allemaal eethuisjes. Je wordt alleen gek van de mensen van de eethuisjes. Ze proberen je allemaal naar binnen te lokken voor een maaltijd.  De ene eetgelegenheid was nog uitbundiger dan de andere.

Bij sommige waren de vissen, kreeften, krabben en nog veel meer te zien in aquaria. Hier kon je je eigen vis uitzoeken welke je als maaltijd wilde nuttigen.

Onze keuze voor een maaltijd was gevallen op een establisiment  van Engelse origine. The Penny Black pub.

Daar laten wij ons een heerlijke maaltijd voorzetten.

Nadat we wat gegeten hadden, zijn we naar de rivier gelopen waar de aanlegsteiger van de Singapore River Cruise was.

Het contrast in Singapore is heel erg aanwezig. Hoge wolkenkrabbers lijken gebouwen die teveel water hebben gekregen ten opzichte van de laagbouw op de voorgrond.Na het eten hebben we een rondvaart gemaakt over de Singapore River. De rondvaart was onvergetelijk. Mede door de snelle invallende duisternis komt de verlichting van de gebouwen nog extra naar voren.Het meest indrukwekkend is de leeuw die in de verlichting het water uitspuwt.


Het beeld staat voor het majestueuze hotel Fullerton.

Na de rondvaart zijn we naar het hotel teruggelopen. De bedoeling is dat we niet zo laat naar bed willen gaan, want we willen de volgende dag vroeg op staan om naar het vogelpark te gaan.