vrijdag 4 november 2011

Wijk aan Zeëerweg - vrijdag 4 november 2011 - Bijkeuken

Vanmiddag gaat het gebeuren; het kozijn wordt geplaatst. Het begin tot het afwerken van de bijkeuken. Het kozijn pas precies zo als Dirk heeft uitgemeten. Vraag is of de deur zonder problemen in het kozijn gaat passen. Om de deur te plaatsen gaat Dirk een mal regelen die de afstanden voor zowel het kozijn als de deur kan bepalen voor het scharnier.De volgende stap is het metselen van de glasblokken. De breedte is perfect, maar bij de hoogte houd ik een ruimte over van 7 centimeter. Gekeken zal worden hoe dit wordt opgelost.


Aan weerskanten van het kozijn komt een plastic U-profiel waarin de glasblokken passen. Tussen iedere laag van de blokken worden verstevigings-ijzers geplaatst om de stevigheid van de blokken te bewerkstelligen.


Voor de doorvoer van het hemelwater heb ik een blok beton gemaakt van hetzelfde formaat als het glasblok.


Het balkon achter nadert ook zijn voltooiing. Rest nog de delen die niet geschilderd zijn, deze met een ladder in de tuin alsnog groen te kleuren. Dan kunnen we volgend voorjaar beginnen aan de beplanting. Het komend weekend zijn we weer druk op onze eigen manier. Twee verjaardagen en een overnachting in Oss.