vrijdag 30 maart 2012

Vakantie in Tasmanië - vrijdag 30 maart 2012

Vandaag gaan we terug naar IJmuiden.

Gerard en Dineke hebben ons voor het ontbijt uitgenodigd bij de Raspberry Farm.


Daarna zijn we, met een grote omweg, naar het vliegveld in Launceston gereden.

Gerard heeft ons nog het een en ander laten zien.

We zijn in een plaatsje geweest waar ze een "vissen-wc" hebben. Voor het openbaar toilet staat een enorme vis opgesteld. In dat plaatsje worden jaarlijks wedstrijden gehouden voor hengelsport beoefenaars.
Daar vlakbij is een rivier die afhankelijk is van een stuwdam. Als het stuwmeer water kwijt moet, worden de sluizen geopend en wordt de stroom in de rivier sterker.


Het dorpje staat geheel in de sfeer van de hengelsport. De straatbordjes zijn in de vorm van een vis en de palen voor de elektriciteit zijn beschilderd.


Daarna zijn we naar een historische plek gereden waar paarden een waterpomp aandreven om het water uit de rivier naar een hoger gelegen gebied op te pompen. In deze tredmolen was een merkteken aangebracht dat het water in rond 1920 een enorme hoogte heeft bereikt.


Hierna zijn we doorgereden naar het vliegveld.

Om één uur moesten we inchecken en om half twee zijn we vertrokken naar Melbourne. We hadden nog voldoende tijd om met Gerard en Dineke een bakkie te doen. Daarna was het goodbye en tot volgend jaar.
We kunnen aan boord van het vliegtuig dat ons naar Melbourne gaat brengen.Van Launceston naar Melbourne is ruim een uur vliegen.Het is uitzonderlijk helder weer, zo kunnen we vanuit de hoogte nog wat zien van Tassie.
Veilig geland op het  vliegveld van Melbourne.Maar in Melbourne moesten van de aankomsthal naar de vertrekhal voor de internationale vluchten nog een eind lopen. We hebben dat gelukkig nog gered. Instappen was om kwart voor vier en om half vijf vertrokken we naar Singapore.
Via de webcam op de staart kunnen we geheel volgen hoe het op de startbaan toe gaat.

Het is iets meer dan 7 uur vliegen naar Singapore.


In Singapore moeten we uit het vliegtuig, omdat het schoongemaakt en getankt moet worden. Nu zitten we in Singapore en om vijf over elf vertrekken we naar Londen.