vrijdag 11 november 2011

Wijk aan Zeëerweg - donderdag 10 november 2011 - Bijkeuken

Eerst 's morgens voor controle naar de specialist voor m'n darmen. Bloeduitslag was prima. Doorgaan met medicijnen.

We hebben bericht ontvangen van het bedrijf dat de kozijnen gaan installeren. Het vervangen van de kozijnen kan pas in december plaatsvinden. We gaan daar niet mee akkoord. Er schijnen problemen te zijn met het glas in lood in de vensters van de erker, maar wat er precies aan de hand is wordt niet duidelijk. Ook wil het kopiëren van de deur niet geheel volgens plan lopen. Op de tekeningen, die we toegestuurd hebben gekregen, ziet het er gelikt uit. Als het er ook zo gaat uitzien, zijn we erg gelukkig. Eerst zien, dan geloven.
De bijkeuken begint ook al vorm te krijgen. Het  kozijn is geplaatst. Wat nog moet gebeuren is het frezen van de scharnieren en het slot. De glazen stenen hebben we wel geplaatst, maar alleen om te kijken hoeveel ruimte er over blijft om aan te vullen met een balk. 

Er blijft een ruimte over van 9 centimeter. Die ruimte zal met een balk worden opgevuld.
                 Vanaf de binnenkant.Vanaf de tuinkant                         

Echter de ruimte tussen het kozijn en de schutting blijkt ook iets te krap te zijn. Als de bijhorende kruisjes gebruikt worden, zullen twee rijen glasblokken geklemd gaan zitten en dat is op de eerste plaats niet mooi en op de tweede plaats gaat het problemen geven.

Dus daar moeten we nog even over nadenken.