vrijdag 18 januari 2013

Wijk aan Zeëerweg - week 13-01 / 19-01

Afgelopen dinsdag hebben we een nieuw speeltje in huis. Onze oude TV begon vreemde geluiden te maken die niet bij de uitzending behoren. We hadden er nog met een beeldbuis en daarbij behorende toeter. (ja, het was nog een oud beestje, hopeloos verouderd) deze heeft wat meer mogelijkheden, al moet ik de meeste nog ontdekken. De volgende stap lijkt wel zo'n bijbehorende mediaset te worden, maar daar moet de Staatsloterij aan meewerken. Een van de mogelijkheden is, via een usb de camera erop aan te sluiten en kunnen we dan een ouderwetse dia-avond gaan organiseren.

Woensdag, tijd voor m'n pruik. Vanmiddag ga met een flinke bos haar naar Jeannette, zij gaat me daar vanaf helpen. Na een tijdje ligt er bijna meer haar op de grond dan er op m'n hoofd zit.
En zie hier het resultaat.Een beetje rood, maar niet van schaamte. Nog wel bedankt Jeannette.


Gea is druk in de weer geweest met de breipennen, het is toch te koud buiten. Voor de kleinkinderen van Dieneke, Allyse en Mollie, heeft Gea poppenkleertjes gemaakt.

Al hoe wel het in Tasmanië snikheet is, zijn deze op de winter voorbereid.

En om het bij Tasmanië te houden is het volgende nog even te vertellen. Een paar jaar geleden, Dieneke en Gerard waren bij ons te logeren, hebben we een orchidee gekregen. zonder bloemen zien ze er armoedig uit. Blijven verzorgen en gebeurt er het volgende;


Hij staat weer in de bloei.

Het is echt winters, onze Dorus vindt het prettiger om in de huiskamer te zijn dan boven op de slaapkamer. En als dan de strijkplant er per ongeluk (?) staat is dat zijn favoriete plekje.


Hij past er ook maar net op.


En dan maar oppassen dat ie er niet van af valt in z'n slaap. Dit is geen zoekplaatje, maar de waterworks in onze tuin. Zolang het water blijft stromen, bevriest het niet.