zaterdag 4 februari 2012

Wijk aan Zeëerweg - zaterdag 4 februari 2012 - de verbouwing

Met het vriesweer zijn er toch mooie plaatjes te maken. Bovenop de pergola heeft zich een weelderige plantengroei ontwikkeld. Na het bladverlies blijven dan alleen de takken over. En dan met de rijp wordt het dan dit winterse tafereel.


Ook in de voortuin is iets aparts waarneembaar. Een ijspegel aan de dunne haar.Vandaag is een begin gemaakt met het aanbrengen van de luifel boven de toegangsdeur. Het dakje ziet er heel lux uit met profielen. Zaterdagmorgen naar de Kromhoutstraat in de haven van IJmuiden om de onze luifel en die van de buren op te halen. De luifel van de buren is zo'n twee keer de lengte van die van ons. Op een aanhanger op weg naar de Wijk aan Zeëerweg, volgend weekend komt de loodgieter voor het aanbrengen van de zinken bodem en dan kan het geplaatst worden.

Onderste boven in de loods.


Duidelijk is het verschil in lengte te zien. Onze luifel is de lengte van de eerste drie bakken.De luifel wordt op steunen geplaatst. Vandaag zijn deze steunen aan de gevel bevestigd. 


En zo begint onze gevel op die van Dirk te lijken.


De ruimte boven de deur wordt met peur-schuim opgevuld en ook voor de afvoer van het regenwater wordt een oplossing gezocht.


Vanaf volgend weekend kunnen we dan droog onze visite ontvangen.