maandag 6 februari 2012

Wijk aan Zeëerweg - maandag 6 februari - de voorbereiding

De koffers worden steeds mondjes maat aangevuld met kleding en aanverwante artikelen en iedere keer maar weer wegen en zorgen dat we niet boven de 23 kilo komen. We kunnen daarvoor een digitale weegschaal voor gebruiken, deze is weliswaar in pounds maar werkt effectief. 23 kilo, het maximale gewicht van de koffer staat gelijk aan 50 pounds.

 
We mogen daar niet boven gaan zitten, ander moeten we overgewicht betalen. En de ervaring is dat je dan beter een extra koffer mee moet nemen dan het betalen van overgewicht. Maar we zitten nog steeds aan de safeside.

En we hebben nog genoeg ruimte in de handbagage.

De katten lijken het in gaten te krijgen dat er iets staat te gebeuren. De koffers staan in de huiskamer en Dorus vind het een mooi plekje om op te liggen. Saartje lijkt met de dag steeds aanhankelijker te worden. Vraagt steeds meer aandacht en blijft kopjes geven.
Hij ligt daar alsof hij wil zeggen: Jullie mogen op vakantie, als je die koffer maar laat staan. Hij ligt zo lekker.

Terwijl de rayonhoofden praten over de perikelen rondom de Elfstedentocht, proberen wij Koning Winter buiten de bijkeuken te houden. En met een elektrisch kacheltje lukt het ons aardig om de vorst buiten te houden.


Het enige wat dit kacheltje moet doen is de temperatuur net boven nul houden, dan bevriest de waterleiding niet. En dan te bedenken dat hij op halve kracht staat.

Her en der verzamelen we nog wat attributen om in de handbagage te stoppen.


En soms zie met dit mooie weer, achter de kachel, ook nog plaatjes om te schieten die de winter van 2012 symboliseert.


De witte daken en een attribuut die de vernieuwing vertegenwoordigt. En zo is alles aan verandering toe. A.s. zaterdag zal dit plaatje er weer anders uit gaan zien.