maandag 28 november 2011

Wijk aan Zeëerweg - maandag 28 november - bijkeuken + IJ-H

 Gea heeft de keukendeur  voor de derde keer bijgewerkt. Door het aanbrengen van de scharnieren zijn er wat oneffenheden ontstaan en die moeten weggewerkt worden. Het kattenluik is ook geplaatst. Dan moeten de katten zich door twee luiken naar buiten wurmen om in de tuin te komen.Om elf uur naar de IJmuider Harmonie. Van het Sinterklaasfeest naar de kerstsfeer. Sinterklaas heeft bij de IJmuider Harmonie z'n benen gelicht of de Kerstman komt alweer om de hoek kijken.
 
 

Al met al weer een gezellig kerstsfeertje.

Wijk aan Zeëerweg - zaterdag 26 november - de sint en de bijkeuken


Vandaag wordt de tuindeur geplaatst. Gea heeft John gevraagd om Dirk te helpen. Ik heb andere verplichtingen aangaande de komst van een oude man aan de IJmuider Harmonie.


Op een speciale manier zal Sint Nicolaas dit jaar de kinderen van de IJmuider Harmonie met een bezoek vereren. Ruim 20 kinderen zullen hieraan deelnemen. Allereerst dient de zaal een uitstraling te krijgen van dit heugelijke feit.


 Ballengooien!

 

 De zaal                                      

 Sjoelen

Daarnaast kunnen de kinderen van hun inspanning bijkomen met een oud-Hollandse traktatie: poffertjes.

 En wat zou de Sint zijn zonder hulppietjes. Deze moeten goed geschminkt en in pakken met belletjes de feestvreugde een extraatje meegeven.
 Even sound checken.


Met z'n allen aan de bar.

 
Zonder woorden.


Even oefenen  aan de sjoelbakken.
 En dan kan het feest beginnen. Nog niet alle kinderen zijn aanwezig, we moeten noch even op een paar wachten.


Fanatiek gaan de stenen over het hout, wie heeft de meeste punten?
 

Arme Sjaak, tien blikken soep wegwerken en alleen maar voor deze ballentent. 


Ezeltje prik, ook een oud-Hollands spelletje.


Hmm, lekker toch. Poffertjes!
Zou de Sint komen? Het is al wat laat aan het worden.Daar is hij. Wat vreemd de schimmel is er niet. En waar rijdt de Sint nu weer in? 


Het lijkt wel zo'n karretje uit het verre oosten.


De sint wil ook wel eens weten wat de kinderen vanmiddag gedaan hebben.  Is dit niet dammen? Met die stenen? O, sjoelen, nou dat wil hij ook wel proberen.


En wat is dit? Ezeltje prik? 


Aan alles komt een eind, dus ook aan het bezoek van Sint aan de IJmuider Harmonie. De kadootjes zijn uitgepakt. En met het zingen van: "Dag Sinterklaasje" wordt deze middag afgesloten.
Aan de Wijk aan Zeëerweg is druk gewerkt. De deur is geplaatst. Het slot en het glas zal later aangebracht worden. Gea wil eerst nog wat afschilderen.En. Niet te vergeten, het kattenluik moet nog gemonteerd worden.