zaterdag 20 april 2013

Wijk aan Zeeerweg - week 16 en 17


Zondag 14 april 2013.

Vanmiddag geeft het Kennemer Jeugd Orkest een uitvoering in de Philharmonie in Haarlem. Joran Out bespeeld het melodisch slagwerk in het orkest. Vandaag is het voorjaarsconcert. Met trein naar Haarlem samen met Hans en Helen. Bij dit concert treedt als gast dirigent John Treherne op. John Treherne is dirigent van het Gateshead Youth Orchestra uit Newcastle - Gateshead. Dit is geen toeval. Het weekend van 26 april - 2 mei gaat het Jeugd Orkest op bezoek bij Gateshead Youth Orchestra. Daarna volgen nog optredens in Glasgow en Edinburgh. 
 
 
Zaterdag 20 april 2013.
 
Een van de jonge merel laat zich nog even filmen voordat het zich in de klimop voor andere vogels gaat verbergen. Het zal nog enkele dagen duren dat het van de verzorging van de ouders kan genieten. We merken in de tuin dat het steeds minder word met het aanvoeren van het voedsel voor de jongen. Inmiddels is vrouwtje weer druk met het nest voor de tweede leg.
 
 
 
 
Vanavond (zaterdag 20 april) zijn we in danssportcentrum La Passe in Beverwijk. Melana Out gaat vanavond afdansen voor brons. Uiteindelijk komt er bij de uitslag een ster - dat betekend drie achten - bij de Latin dances eruit. Proficiat Melana.
 
 
 
Woensdag 24 april 2013.
 
Tijd voor wat cultuur en de museumjaarkaart hebben we niet voor niets. In het Frans Hals museum is een tentoonstelling: "Frans Hals, oog in oog met Rembrandt, Rubens en Titiaan. Met behulp van een audiotour worden de diverse schilderijen toegelicht. 
 
 
 
 
 
Onze Japanse kers staat weer uitbundig in de bloei. Meestal is het van korte duur, een beetje wind en alle bloemen sieren de straatstenen. Maar toch een mooi gezicht.