vrijdag 14 oktober 2011

Wijk aan Zeëerweg - vrijdag 14 oktober 2011 - voor- en achtergevel

Helaas vandaag geen voortgang in de gevelreiniging. Door ziekte hebben de voegers aangegeven dat zij a.s. maandag zullen beginnen met het voegen van de gevels. Alles schuift dan een beetje op. Ook al contact gehad met het bedrijf voor de kozijnen. Gelet op de huidige werkzaamheden, zullen zij met veertien dagen beginnen met de vervanging van de kozijnen. Hopelijk dat het weer geen roet in het eten gooit.

Stil zitten is er vandaag niet bij. Het bankje is klaar. Van blank hout naar gebeitst.

Klaar voor gebruik!

 Wij hebben zelf de torens van de nestkasjes, maar ik vond het nestkastje waar drie mussenpaartjes naast elkaar kunnen nestelen ook wel leuk. 
Het ziet er dan ook wel eenvoudig uit. En ik heb nog wel wat hout in de schuur liggen. Dus de maten opgenomen en een poging gewaagd om het kasje te kunnen kopiëren.

Het verschil in kwaliteit is ook wel te zien. Met m'n eenvoudige hobby-apparatuur heb ik de basis onderdelen gezaagd. Klaar om gemonteerd te worden.

 Eerst de voorkant en de zijkanten aan elkaar zetten.


Dan de binnenschotten. Voldoende ruimte maken voor de nesten.


De gaten erin, anders kunnen ze niet naar binnen.

Het achterschot er tegenaan.


Het dak erop en dan is kees bijna klaar.
Wat nog gedaan moet worden zijn het aanbrengen van de scharnieren (nu ligt het dakje er los op), De bevestigingslatten aanbrengen en het geheel in de beits zetten. 

En als dat gebeurt is, kunnen we misschien nog even gebruik maken van de steiger bij het kleine kamertje.

En dan is het de bedoeling dat ze aan de voorgevel boven de deur bevestigd gaan worden.

Ook is het druk met de vogels in de tuin. De wijnstruik heeft een goede oogst. Echter we doen er eigenlijk verder niks mee. Het is een af- en aanvliegen van spreeuwen, merels en andere vogels. De kauwtjes zijn er ook niet vies van. Zelfs de aardbeien staan nog in de bloei, een rijke oogst zal wel uit blijven.