dinsdag 27 september 2011

Camping de Berken - Dinsdag 27 september 2011

De temperatuur is:
Gemeente Borger-Odoorn
Vandaag naar Exloo. In Exloo is een wereldberoemde, in Drenthe, bekende schoenenzaak. Buiten dat zij er schoenen verkopen, worden er ook schoenen aangemeten. Gea zweert bij deze schoenen, dus dan naar Schutrups in Exloo.Na wat passen komen een nieuw paar schoenen aan een nieuwe eigenaar. Daarna zijn we Exloo nog even in gegaan. In  de plaatselijke supermarkt wat inkopen gedaan. Wat opviel was dat het bijzonder stil was in Exloo. Bijna zondag.

Herder met hond.

Schapeninformatie centrum Exloo

Schaapsherder.

Breinaalden.


Vlaamse Gaai.

Dieren op de hei.

Kaaspers

Geen rookpot, maar rookpunt.
Met recht, wie niet buiten roken kan, kan buiten roken.


Het stadhuis Borger-Odoorn

Deze tegels wijzen je de weg naar Kabouterland.
Goed kijken. Het is een mol die onder de grond een lekker hapje ziet.

Pas op, gevaarlijke kabouters!!!!!

Een mooi plaatje.


Nu is Stadskanaal vanaf Exloo niet zo ver en we nu weten waar het brei-winkeltje is, gaan we een tweede poging wagen. En warempel, zoals bij Google-streetview, daar is het winkeltje. Gea weer een aanvulling op het garen assortiment en we konden weer verder.
En weer terug op ons stek. Heerlijk buiten gegeten, zo koud was het niet. Andijvie, vers van de grond bij de familie Starke vandaan, op ons bord.


Let op de geluiden, midden in  de bossen en weinig vogels.

En dat was het weer voor vandaag.

Camping de Berken - Maandag 26 september 2011

De temperatuur is:
Vandaag is echt rustig. Niet zo als gisteren, rustig maar toch intens. Dat wandelen gaat je niet in de koude kleren zitten. Helemaal als je het niet gewend bent.

Vanmiddag winkelen in Gieten, anders hadden we niet te eten. Vanuit Gieten zijn we op bezoek gegaan bij de familie Starke in Gasselternijveenschemond.
Een bakkie thee en bijpraten.

Daarna terug naar de hut, lekker relaxed. En morgen? Dan zien we wel weer. Er staan nog een paar dingen op het programma, maar of we daaraan toekomen? We hebben nog maar een paar dagen op de camping.