dinsdag 4 oktober 2011

Wijk aan Zeëerweg - dinsdag 4 oktober 2011

Vanmorgen gewekt door het geluid van de voorbereidingen voor het voegwerk voor vandaag. Een dag hard werken voor de vaklui. Het resultaat is nu al zichtbaar.
Langs het kozijn van het balkon waren de stenen in de loop van de tijd gebarsten door het roesten van de muurankers. Die zijn er nu uitgehakt en worden er door de metselaar nieuwe stenen ingemetseld.

Zo ook bij het raam van het kleine kamertje.Van de klimop is niets meer te zien dan de resten op het houtwerk.Een beitel voor het uithakken.

Het uithakken is nu gedaan. Volgt het zandstralen van de gevel, daarna de metselaar voor de stenen en dan begint het feitelijk opnieuw voegen.

De vervolgklus is achter het huis, boven de bijkeuken. De steigers zijn al geplaatst.


Een struikelblok, als je dat zo kunt noemen, is de "steenrol" boven de deuren van de achterslaapkamer.

Toen wij, in 1989, de woning betrokken, sloeg het regenwater door de stenen boven de deuren. Als amateur doe-het-zelfer dacht ik een  oplossing gevonden te hebben door het geheel met teer in te smeren. De lekkage was verholpen, echter nu er opnieuw gevoegd moet worden dient bekeken te worden of de teer weer verwijderd kan worden zonder dat het geheel in elkaar stort. Een andere optie is de steenrol te vernieuwen. Hiervoor zal de expertise van de metselaar worden ingeroepen.


Filmpjes bij de S.T.A.R.