zaterdag 17 december 2011

Wijk aan Zeëerweg - zaterdag 17 december - de verbouwing

Vandaag hebben een begin gemaakt met het afwerken van de vensterbank.


In onderdelen was hij al klaar, maar hij moest nog z'n definitieve plaats krijgen. De drie bladen zijn nu aan elkaar verbonden. Floor is ons daarbij behulpzaam geweest.


Gisteren zijn we nog even naar Ikea geweest om te kijken naar de mogelijkheden van het ophangen van de vitrage voor de ramen. Veel bijzonders hadden ze niet wat bij ons in de smaak viel. Uiteindelijk hebben we gekozen voor roestvrije roedes en bij de bouwmarkt de bevestiging voor de roedes.

Vandaag zou de schilder komen voor het balkonhek en de dakgoot. Echter, ondanks dat we daarvoor vroeg zijn opgestaan, geen schilder gezien. Het balkonhek staat bij ons op de stoep. Deze moest voor het aanbrengen van het kozijn van de slaapkamer verplaatst worden. Een mooie gelegenheid voor de schilder om zonder problemen met het hekwerk aan de gang te gaan.

Op het hekwerk heb ik een plakkaat aangebracht om aan te geven dat het niet bestemd is voor grof vuil. Er zijn al een aantal belangstellenden langs geweest die wel wat zagen in het hek. Om te zorgen dat we niet verrassingen komen te staan hebben we het hek aan de ketting gelegd.

We hebben nu definitief bericht ontvangen dat het kozijn voor de huisdeur Alkmaar heeft bereikt. Ook de deur, incl. glas in lood, en de bovenramen van de erker worden a.s. maandag geplaatst.

Hopelijk krijgen we van de schilder nog bericht of de klus nog voor de kerstdagen geklaard kan worden.


De CD-kastjes zijn geplaatst, de planten en de kattenmand op de vensterbank en zo begint het er weer huiselijk uit te zien. Nu het scherm nog voor de radiator en aan de linkerzijde bij de lamp en de boel is alsof er niets gebeurt is.