donderdag 8 december 2011

Wijk aan Zeëerweg - donderdag 8 december - de verbouwing

Vandaag wordt er gewerkt aan het balkon. Het slopen van het balkon is in volle gang.


Het zinken gedeelte waar het balkon uit bestond is nu verwijderd en wordt het hout zichtbaar. De opstaande rand krijgt ook z'n vorm.

 Het zinken dakje, toch bijna honderd jaar oud, ligt op de stoep. Later meldt zich er een liefhebber voor. Scheelt weer gesjouw.


 Op het oude hout wordt een plaat gelegd en daarop wordt het EPDM bevestigd.En zie hier het resultaat.

 Nu kunnen de zijkanten verder afgewerkt worden. Een rand om het balkon moet een uitstraling geven zoals het balkon bij Dirk. De zogenaamde boeidelen worden gemonteerd.


En zo ziet het er dan uit. De regen kan vallen, wij blijven droog.


Het hemelwater kan via een uitstroom weg aan de andere kant van het balkon.

Via een E-mail hadden we bericht gekregen dat Gerard en z'n kleinzoon tegen zes uur 's middags zou landen op Schiphol. Middels een uitwisselingsprogramma is het team van de kleinzoon uitverkoren om naar Europa te komen. Eerst zijn ze naar Engeland geweest, vandaar naar Spanje en dan naar Nederland. Ze zijn te gast bij PSV. Het team heeft een vol programma. Van Schiphol gaan het team naar Eindhoven. Vrijdagmorgen moeten ze naar Brussel om daar te voetballen. Vrijdagmiddag spelen ze een partijtje voetbal in  het PSV-stadion. Zaterdag kunnen ze naar Amsterdam voor een toeristische route. Zaterdagavond zijn er kaarten voor de voetbalwedstrijd PSV-NAC. Zondagmorgen gaat team spelen tegen FC Twente. Zondagmiddag volgen ze een wedstrijd tussen Utrecht-Feyenoord. Maandagmorgen vertrekken ze naar Brussel. Vandaar uit nemen ze het vliegtuig naar Abu Dhabi, om dan over te stappen op het vliegtuig naar Australië.

Gerard en z'n kleinzoon Caleb