donderdag 1 december 2011

Wijk aan Zeëerweg - donderdag 1 december - bijkeuken

De slotplaat zit op z'n plek. Wachten tot de verf opgedroogd is onder de plaat, dan kan de deur weer dicht. Nu dat het glas erin zit is het aan de temperatuur te merken dat het bevriezen van de waterleiding voor de wasmachine verleden tijd is.


Ook van buite  is het een leuk gezicht.


De boven ramen zijn door Gea afgeschilderd. De deur en het raam worden later gedaan. Nu de bijkeuken dicht is kan zowel de deur als het raam uit de kozijnen gehaald worden om grondig te worden geschilderd.


Ook hier voert het "Herengrachten" groen de boventoon.

 Een doorkijkje naar de tuin .

 De bovenkant van de tuindeur moet nog afgewerkt worden met een plank. Dat gebeurt morgen.
Ondertussen wordt in het kleine kamertje ruimte gemaakt, zodat het kozijn er a.s. maandag geplaatst kan worden.

Wijk aan Zeëerweg - woensdag 30 november - bijkeuken

Vandaag nadert de bijkeuken z'n voltooiing. Althans in grote lijnen. Het slot wordt geplaatst en het glas in  de sponning gezet.Van de fabriek uit is de uitsparing voor de slotkast al in de deur verwerkt. Rest het boren van de gaten voor de kruk en het slot.Na wat gaten geboord te hebben, kan het geheel geplaatst worden. Dirk is mij daarbij behulpzaam, ik heb daar geen verstand van. Maar van kijken steek daar ook nog van op. Na het plaatsten van de slotkast wordt in het kozijn de slotplaat afgetekend. De schoten van het dagslot en het nachtslot worden voorgeboord, zodat dat gedeelte niet behoeft te worden uitgehakt. Wel dient de dikte van slotplaat uit het kozijn te worden gehakt.


Het slot zit erin.Gea heeft een aanzet gemaakt met het schilderen van het keukendeur gedeelte. De deur en het raam worden "Herengrachtengroen" met witte lijsten. Het kozijn crème.


Ook de muur is opnieuw gewit. Echter er komen nog bruine vlekken doorheen, zodat het geheel eerst met waterglas behandeld moet worden.

 De plastic hoeklijn geeft een mooi geheel.

Het raam zit er in.
Dankzij Piet de ruiter is ook het glas in de deur geplaatst. Een zeer secuur werkje. Het geeft meteen een ander aanzien.


Bijna een kerstsfeertje.


Een mooie afwerking samen met de glaswand.