vrijdag 12 augustus 2011

De Broekerveiling

Op zondag 7 augustus hebben we opnieuw kennis gemaakt met de Broekerveiling in Broek op Langendijk. Voor het eerst kwamen we via het nieuwe gebouw (De Toekomst) de veiling op.De eerlijkheid gebied dat we voor het eerst gebruik hebben gemaakt van de Museum-jaarkaart. Een animatie filmpje gaf ons een overzicht van het ontstaan van Broekerveiling. Degene die ons en andere bezoekers rondleidde, vertelde ons hoe het gebied aan de naam van het rijk der duizend eilanden kwam. De veiling is eigenlijk ontstaan door de behoefte om de producten niet meer via een tussenhandel te verkopen. In de veilinghal, het verkoop gedeelte, had iedere handelaar een eigen stek en kon met een druk op de knop op de handel bieden. Veel van het rijk der duizend eilanden is niet meer overgebleven. Toch kan nog een gedeelte, met de rondvaartboot, bezichtigd worden. Bij het museum ligt ook nog een trekschuit, de Damschuit de Geestman. Kort geleden was de Damschuit de Geestman nog te zien in Alkmaar bij de Kaeskoppenstad. We hebben toen nog even "Ome Dirk" aangeschoten.
 Hij kon goed vertellen over het leven op Damschuit de Geestman in vroeger jaren. Nu kun je hem alleen op de donderdag bij "zijn" schuit treffen.

De Broekerveiling heeft ook een eigen website: http://www.broekerveiling.nl. Deze geeft alle informatie over de Broekerveiling en wat er al zo te doen is.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten