vrijdag 12 augustus 2011

Niet alleen uitstapjes.

Dat het niet alleen uitstapjes zijn wat de klok slaat, ook het huis blijft onze aandacht vragen. Na lang wikken wegen hebben we besloten dat ons huis, gebouwd omstreeks 1920, een nieuw aanzicht moet krijgen. Dat kunnen we realiseren door nieuwe ramen, deuren en kozijnen te laten plaatsen. Maar dan zijn we er nog niet ook de gevel is aan een opknapbeurt toe. Dat alles moet in oktober plaats gaan vinden.

Dat in de aanloop er nog verschillende karweitjes liggen te wachten, is te overzien. In onze voorgevel is een overvloed aan fauna. Dit komt door de groei van de klimop over de laatste twintig jaar. Helaas moet dit wijken voor de vooruitgang. Vlugger gezegd, dan gedaan. Ik heb nooit geweten dat de klimop stammetjes kon ontwikkelen die meer dan een vuistdikte zijn. Uiteindelijk begint dit werk z'n vruchten af te werpen. Onder het klimop komt het raam van de kleine kamer vandaan.

Ook de pergola in de voortuin moet eraan geloven. Daarin vinden we een drietal nesten. Een paar jaar geleden hebben bezoek gehad van een echtpaar van Vlaamse Gaaien. Ook dit nest is achtergebleven in de klimop. Nu heeft het een plaatsje gekregen op het balkon aan de achterzijde van huis. Of het ooit weer bewoond gaat worden, de toekomst zal het uitwijzen.
Vóór de werkzaamheden
Na het voorbereidend werk

Ontdek de verschillen
De grote stronken, stammetjes en de pergola worden gebruikt om de houtkachel in de tuin te stoken. Ook middels deze weblog zullen we de voorgang van renovatie blijven volgen.


Vandaag, maandag 5 september, de eerste aanpassingen voor het huis, de voordeur is vervangen door een tijdelijke deur.

De originele deur wordt in Duitsland "gekopieerd" en dan worden meteen de panelen met glas in lood in de deur geplaatst.

Links het paneel voor de onderzijde.

Rechts het paneel voor de bovenzijde
Zo hebben we een witte deur zonder venstertje.De glas in loodpanelen in de erker zijn eruit gehaald. Deze worden in het dubbel glas van de nieuwe erker verwerkt. De kwaliteit van het glas en het lood is zeer goed te noemen. De tand des tijds lijkt weinig van invloed te hebben gehad.


Zo was het en.................
zo is het nu!!
Binnen is het stuk lichter, mede doordat de markies is verwijderd en nu helemaal zonder het glas in lood.En nu maar wachten op het vervolg in oktober.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten