woensdag 29 februari 2012

Vakantie in Tasmanie - zaterdag 18 februari 2012

Zaterdag 18 februari 2012 – in Tasmanië

Gerard en ik zijn vroeg opgestaan om naar Lauceston te gaan. De dongel weigert zich te laten installeren. Tijdens de installatie komt er een melding dat hij bepaalde data niet kan kopiëren.

Dus dat wordt niet op de eigen laptop internetten. In launceston proberen we eerst bij een computerzaak het probleem te laten oplossen, maar ook daar wil het niet lukken. Onze laptop heeft een besturingssysteem van Windows Vista in het Hollands en dat betekend hier een taalbarrière. Dus terug naar de winkel waar we de aankoop hebben gedaan. In de winkel doen ze niet moeilijk met de aankoop en wordt het geld terugbetaald. 

Gerard en Dineke hebben van dezelfde provider ook een dongel, maar dat een met een abonnement. Via Gerard’s of Dineke’s laptop mogen gebruik maken van het internet. Dat geeft maar weer aan hoe snel je ‘afhankelijk’ wordt van het internet.

Terug naar Delorain. Het is een regenachtige dag en we hebben besloten er een rustige dag van te maken. Ondertussen heeft Dineke haar moeder haar schoondochter op visite en met z’n zessen zijn we naar een restaurant gegaan om de lunch te gebruiken.

Na de lunch hebben we geprobeerd een tour te maken door de bergen. Wij zijn in de richting van Montana gereden. Al gauw blijkt het toch te regenachtig te zijn, we kunnen de bergen niet zien door de laaghangende bewolking. Dan blijft er niets anders over dan naar huis te gaan.

Na het eten hebben we via Skype contact gehad met Floor en met John en Helen.

Van John gehoord dat Prins Friso een skiongeval heeft gehad en er erg slecht aan toe is. Op BVN, een satellietverbinding met de Nederland en Belgie, hebben op het nieuws van het ongeval gehoord. De laatste berichten zijn dat er geen complicaties zijn en hij redelijk opknapt.

Zowel John als Floor wisten geen oplossing voor het probleem met de dongel. Van alles geprobeerd om de beveiliging van de laptop te omzeilen, helaas het lukt niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten