donderdag 29 maart 2012

Vakantie in Tasmanie - zaterdag 24 maart 2012

's Morgens naar het winkelcentrum in St.Helens.


Rondgesnuffeld in een 2e handswinkel en in de winkel daarnaast heeft Gea knoopjes gevonden voor de poppenkleerstjes. Gerard heeft daar een lumberjack gekocht. Die wil hij aan als hij gaat vissen.

Bij Banjo's, een bakkerij annex koffiecorner, een bakkie gedaan.

Na de koffiebreak zijn we richting Bay of Fires gegaan. Langs deze bay zijn verschillende inhammen, waarvan je het strand kan opgaan.


In Binalong staat een standbeeld van een meisje in bikini, Serena. Om te kunnen zeggen dat we daar geweest zijn, heeft Gerard een mooie foto van ons drieen gemaakt.


Bij een van deze inhammen was zojuist een sportvisser bezig met zijn boot op een trailer te plaatsen.


Het water is daar heel helder.Op de steiger staat een bord met daarop de vissen die in deze omgeving gevangen kunnen worden.Onder aan het bord kun je meten hoe groot de vis is die hebt gevangen.


En wil ter plaatse je vis schoonmaken, dan kan dat op een speciale tafel die op de steiger staat.De ene inham is nog mooier dan de andere. Je blijft foto's maken.
En je valt van de verbazing in de andere. Zo is het een en al rots en het volgende moment zie een zandstrand.Er zijn ook wandelroutes uitgezet. Op een bord kun lezen hoelang je over zo'n wandeling kunt doen.In Binalong Bay gaat Gerard zijn geluk beproeven om te zien of de vissen willen bijten.

De visser op z'n rots.


Het wil niet lukken vandaag, geen vis op het menu. We gaan terug naar de cottage voor de lunch.
Na de lunch gaan we naar een baai waar het zand heel korrelig is. Misschien wil het met de vangst wel lukken. Kijken of het topje niet beweegt. Het weer is ons goed gezind.

Dineke brengt ons rond drie uur terug naar het bungalowpark. Gerard wil nog een paar uur in z'n uppie aan het strand blijven. Op de terugweg komen we een uitzonderlijke brievenbus tegen. Deze willen we opdragen aan Guus Moes.


Gea maakt nog even een foto van een klein vogeltje dat dit bij, nieuwsgierig komt kijken of er iets te eten is. Het is een Wren, een soort mus.


Rond een uur of zes is Gerard terug in de Cottage, helaas geen vis. Dineke maakt ons weer super diner. Het bord Keezen staat klaar om gespeeld te worden. En daarna is het weer tijd om onder wol te kruipen.

Morgen gaan we, via een grote omweg, terug naar Deloraine.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten