dinsdag 27 maart 2012

Vakantie in Tasmanie - vrijdag 23 maart 2012

Vandaag gaan we naar de noord-oostkust. De noord-oostkust is het warmste deel van Tasmanië.
Het grenst aan de Stille Oceaan en kent daar de voordelen van de warme golfstroom.
Het strand is, in tegendeel van de westerse kust, meer zanderig en ook daarin verschillend.
De kust is vergelijkbaar met onze stranden. We komen daar zand tegen dat ruw en korrelig is, maar ook zand wat we zouden gebruiken voor de vogelkooien.
Onze eerste stop is een kopje koffie in een restaurant vlakbij het ziekenhuis. Charles Street.

Daarna gaan we het winkelcentrum is. Ik wil graag een zelfde soort hoed als Gerard heeft.
Bij een winkel, Allgoods, vinden we een Barmah Canvas Drover.


Ik wil hem als een souvenier uit Tasmaniä hebben.

Via Evandale gaan we naar Epping Forest. Daar gebruiken we de lunch in een wegrestaurant.
In het restaurant hangen foto's van aanrijdingen waar vrachtwagens bij betrokken zijn geweest.
Op naar Conara, bij de splitsing gaan we in de richting van St. Marys.

Vanuit St. Marys kijken we op St. Patrick Head, een berg die op een piramide lijkt.


Richting kust komen we bij Scamander. Op het strand vinden we bergen met schelpen.
Het lijkt wel dat er vrachtwagen daar lading schelpen heeft gelost.


Een lustoord voor Dineke. Eén of meer schelpjes missen ze niet. Er lag zeewier aan het strand, het leek wel rubber.


Een Cormorant, een vogel die verwant is aan de penguins, spreidt zijn vleugels uit voordat het opnieuw het water induikt.


Langs de kust komen we bij St. Helens aan. Gerard heeft de sleutel bij de beheerder opgehaald.
Vanuit de Cottage is het uitzicht in een woord geweldig. We kijken uit over de Georges Bay.





Het bungalowpark ziet er goed en verzorgd uit. De Cottage is mooi ingericht. Een huiskamer met een open keuken, twee tweepersoons kamers. Een met een double bed en een met twee single beds.
Een tip voor Gea, de bedden zijn voorzien van een elektrische deken.








Nadat we onze spullen hadden uitgeladen zijn we nog even in de omgeving wezen toeren. Bij George Bay zagen we een aantal pelikanen zwemmen.





En waar water is zijn ook vissen en waar vissen zijn, zijn ook Albatrossen. Eéntje was zo goed om voor te poseren, we noemen hem maar Kareltje.



Terug bij de Cottage gaat Gerard het vlees bereiden op de BBQ.


DSCF7235.JPG

Het ziet er lekker uit.


Het heeft één nadeel. Het is een automaat waarin je 1 dollar in moet gooien om hem te activeren.
Je moet dan niet alleen op je vlees letten, maar ook op het groene lampje.



Het koste Gerard 6 dollar om het vlees gaar te krijgen. Hieruit heeft Gerard geleerd om de volgende keer zijn eigen BBQ mee te nemen.

In de bomen zitten en stel Wattlebirds. Deze maken veel herrie.



Het vlees is klaar en we kunnen gaan eten.

Morgen is Gerard van plan z'n hengels te gaan gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten