donderdag 15 maart 2012

Vakantie in Tasmanie - vrijdag 2 maart 2012

We zijn wat laat opgestaan, maar dat heeft een reden. Gisteravond zijn we wat laat uit Launceston gegaan. Vandaag gaan we het gebied van de Great Western Tiers bekijken.Eerst gaan we koffie met wat lekkers nemen bij de Raspberry Farm.


Hier worden frambosen gekweekt, een deel daarvan is voor eigen gebruik in het restaurant.
De scones zien er heerlijk uit. Zonde om op te eten.


De struiken staan onder grote schermen.


Ook worden de diverse smaken van de frambosen jam verkocht. We wandelen nog even rond op het terrein. Een aantal gebouwen uit vervlogen tijd staan er nog.


De vroegere eigenaars van de farm hebben zelf de boerderij gebouwd. Ze hadden zeven kinderen die ook onderwijs nodig hadden. Daarvoor hadden ze een schooltje gebouwd. Het was ondoenlijk in die tijd om de kinderen naar een grote plaats te brengen om onderwijs te genieten. het is jammer dat dit stukje geschiedenis tot een bouwval is geworden.

We vervolgen onze weg richting de Devils Gullet. Wat de duivels huig betekend. Devils Gullet is, net als de meeste bergen, ontstaan in de ijstijd. Via wegen, al dan niet geasfalteerd, komen bij de parkeerplaats van Devils Gullet. We moeten dan nog 530 meter lopen en klimmen tot we bij het uitzichtpunt zijn.


Het uitzicht is adembenemend. Maar daar helpt de hoogte ook een beetje bij.




Op de parkeerplaats is een sculptuur geplaatst. Op een plaquette staat de omschrijving.




Vrij vertaald is het:
De geometrische vorm van de cirkel is gebruikt in verschillende tijden en verschillende culturen - het vertegenwoordigd het heelal en de vier elementen: water, vuur, de lucht en de aarde. De aarde wordt vertegenwoordigt door het werk bij de parkeerplaats, en het water bij het werk verderop het pad naar de uitkijktoren.

Op de terugweg komen we nog een egel tegen.


Zodra ze zich bedreigt voelen, beginnen ze een kuiltje te graven om dan niet op te vallen met de kleur van de grond.

En zo komen we dan in het gebied van de Mersey White Water Forest Reserve. Hier wordt de sport van het wild water kano varen beoefend. In de rivier is een dam gebouwd voor het opwekken van stroom. Als er wedstrijden zijn wordt de sluis van de dam geopend en wordt het kabbelend riviertje een wilde stroom.


Vlakbij de rivier is een ruimte gecreƫerd om de kunnen barbecueƫn.



Er staan tafels en banken. Ook is er aan de hygiene gedacht. Een openbaar toilet.
Een aparte ruimte om te schuilen tegen de regen.



Een kano siert het gebouw. Na al deze indrukken opgedaan te hebben keren we terug naar huis.
Morgen een nieuwe dag, met nieuwe kansen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten