dinsdag 6 maart 2012

Vakantie in Tasmanie - donderdag 23 februari 2012

De temperatuur ligt zo rond de 24°

Gerard is om zes uur naar zijn werk gegaan. Dineke is thuis gebleven, is wel wat aan de betere hand. Ook de wasmachine heeft z’n werk gedaan. De was hangt buiten aan de lijn te drogen.


De lunch hebben we, Dineke’s moeder, Dineke, Gea en ik, bij ETC gegeten. ETC betekend: Elisabeth Town Centre.  Na de lunch hebben we een kaasfabriek bezocht. De Ashgrove Cheese Farm. Ze maken daar verschillende soorten kaas. De meeste zijn op de Engelse leest geschoeid. Zoals Chedder en Gloucester.


Rondom het gebouw staan levens grote koeien in de diverse kleuren.In de verkoopruimte (winkel) is het ook mogelijk om wat kaassoorten te proeven. Niet alle soorten zijn voor ons lekker.

Niet ver van de kaasfabriek is een boerderij die zich bezig houdt met het bereiden van honing. Op grote tafels stonden potjes waarin verschillende honing zat, welke je kon proeven.


In een afgeschermde ruimte stonden enkele bijenkasten.  Deze waren met een honingraat verbonden binnen in de ruimte.Voor Gea’s hobby was er ook nog wat in de aanbieding. Een vingerhoed van een bijenhuis met bij.Buiten het gebouw was een display van bijen. Polly lijkt er twee vrienden bij te hebben gekregen.Eerst hebben we Dineke’s moeder thuis gebracht voordat we uitgebreid gingen winkelen. Daarna huiswaarts gekeerd. Gerard blijkt een fikse verkoudheid te hebben. We hebben gegeten en daarna de koffers voor de volgende morgen ingepakt. We blijven een weekend van huis. Het enige wat we weten is, dat we met een boot gaan varen en dat we met een trein meegaan.

7 uur op, zo vroeg naar bed is de boodschap.

1 opmerking:

  1. Geweldige foto`s niet zo gek hoor dat je geen tijd hebt om je weblog bij te houden.

    BeantwoordenVerwijderen