donderdag 29 december 2011

Wijk aan Zeëerweg - donderdag 29 december - de verbouwing


Het balkonhek is gisteravond teruggeplaatst. Het ging, maar met moeite. Buiten dat het een zwaar hek is, moest het enigszins zodanig gemanoeuvreerd worden om de gaten op de plek van de keilbouten te krijgen. Met vier man zijn we dan ook driftig aan de gang gegaan.


De bevestiging aan de rechterzijde steek nog een klein beetje uit de muur.



De linkerzijde zit redelijk goed aan de muur.
 

De schilder kan z'n werk doen. Moet het uiteraard goed weer zijn.

Het zijn maar kleine details, maar de deur is nu helemaal af. De plekken onder en naast de ramen zijn gevoegd. 


Op het balkon is de vlonder ook afgewerkt. Voor wat betreft het afvoeren van het regenwater staat de vlonder op kleine verhogingen. Dick heeft de planken met roestvrij stalen schroeven vastgezet. Dus hoeven we ons daar ook geen zorgen meer over te maken.




Nu kunnen we zonder het gevaar dat we uitglijden het balkon op.

woensdag 28 december 2011

Wijk aan Zeëerweg - woendag 28 december - de verbouwing

Rond half was Dick begonnen aan het balkon. Voor de afwerking gebruikte hij een zinken sierlijst. De vlonder moest even opzij om ruimte te maken voor de werkzaamheden. Ook hier geldt dat met passen en meten de meeste tijd wordt versleten.



De rand zit er op. Van beneden lijkt het alsof er een zilveren om het balkon is gemaakt. 




Bij de deur in de hal worden de zijkanten afgewerkt. En zo krijgt het toch een ander aanzien. Het wordt steeds mooier.


 


Morgen komt Dick om de verdere werkzaamheden te verrichten en dan kan de hal worden opgeruimd en ingericht. Boven de deur moet weer een berging komen en een kastje om de meterkast

Wijk aan Zeëerweg - dinsdag 27 december - de verbouwing

 Vandaag verder gewerkt aan de vlonder op het balkon.
Het is vrij simpel om het materiaal te bewerken. En als het eenmaal ligt, dan is er windkracht twaalf of hoger nodig om het weg te laten waaien.

Na wat passen en meten is dit het resultaat.




 Gea maakt de ramen nog even schoon.


En zie hier een overzicht vanuit het raam van het kleine kamertje.


Vanmiddag komen de "Oudjes". We gaan lekker kaasfonduen. En daarna met allen Keessen. De uitslag:
Het team Melana en Joran heeft gewonnen. Toch nog een gezellige avond geworden.

Morgen, dinsdag, wordt het weer een drukke dag. Dick komt voor de afwerking in de hal en voor het balkon. De schilder komt om in het straatje van de buurman onze dakgoot te schilderen en 's middags laat zal een poging gedaan worden om het hekwerk op z'n plaats te krijgen. Mijn grootste nachtmerrie.

dinsdag 27 december 2011

Wijk aan Zeëerweg - maandag 26 december - Kerst 2011

2e Kerstdag - Kerstconcert in het Soli-gebouw. Joran en Floor zitten in het orkest. Joran speelt melodisch slagwerk. Floor bespeelt de bas. Er werden alle soorten kerstliedjes ten gehore gebracht. Met een aantal kon het publiek meezingen. John en Helen waren ook van de partij. Met de camera heb ik wat kleine shots gemaakt.

 
   
En allemaal meezingen!


Joran in aktie.




Na het concert gingen we naar Beverwijk om daar de 2e kerstdag door te brengen.

 De pakjes liggen onder de kerstboom.


De tafel gedekt voor het gourmetten.


Ook leuk, samen een kado uitpakken.


De kadootjes.

Een verlicht huisje.


Een Bio-ethanol brander, gezellig voor in de tuin of op het balkon.



Na het eten werd de Xbox aangezet. Een Xbox heeft de mogelijk om virtuele sporten op je televisiescherm te plaatsen. Een moderne manier van sporten waarvoor je het huis niet meer uit hoef.
John aan zet.


Gea doet ook haar best.


Dit is wat je dan te zien krijgt op het scherm.


En met een strike zit je goed. In ieder geval scoort het goed voor je puntenaantal.

maandag 26 december 2011

Wijk aan Zeëerweg - zondag 25 december - de kerst


Op de eerste plaats wensen wij eenieder prettige feestdagen.




De ochtend uren heb ik besteed aan het plaatsen van een vlonder op het balkon. Een beginnetje is gemaakt.



Dit bevalt me nog niet helemaal. Aankomende week er een pakket bijhalen om te zien hoever ik kom. Eigenlijk wil ik dat voor dinsdag gerealiseerd hebben, maar dat gaat niet lukken.

's Middags de familie Martijn op visite gehad. Inclusief de "lieflieftallige" hondjes. Een cursus bij de Dog whisperer zou geen kwaad kunnen. Dan hoef je je halve huis niet te barricaderen om daar weg te houden waar je ze niet hebben wilt.

Eindelijk tot rust te zijn gekomen, hebben we een spelletje Keezen gedaan. 

 
Keezen is een bordspel voor twee, vier of zes personen. Keezen is, net als Mens-erger-je-niet afgeleid van het Indiase bordspel Pachisi, maar wordt met kaarten in plaats van een dobbelsteen gespeeld. Keezen wordt meestal gespeeld met twee of drie teams van twee personen (in totaal dus vier of zes personen).
Keezen is in Nederland momenteel erg in opkomst. Er worden zelfs al Nederlandse kampioenschappen gehouden. Ook in andere landen wordt het spel (of een variant) daarvan gespeeld.

Speelwijze

Het spel kan met twee personen gespeeld worden, in teams van twee met vier of zes personen. Als er met teams gespeeld wordt, zitten de teamgenoten tegenover elkaar. Elke speler kiest een kleur en zet zijn pionnen op de beginvelden.

Doel van het spel

Het doel van het spel is om samen met je partner zo snel mogelijk met alle pionnen op de eigen thuisplaatsen te komen. Als een speler al zijn pionnen op zijn thuisvelden heeft staan, dan mag hij verder spelen met de pionnen van zijn teamgenoot.

Verloop van het spel

Het spel wordt in rondes gespeeld. Eén van de spelers wordt als startspeler uitgekozen. De eerste ronde krijgt ieder vijf kaarten de tweede en derde ronde krijgt ieder er vier. Na drie rondes worden alle kaarten weer bij elkaar gedaan en krijg je opnieuw drie rondes. Dit gebeurt totdat er een team gewonnen heeft.
Een ronde verloopt als volgt. De startspeler deelt de kaarten. Een voor een, te beginnen bij de speler die links van de startspeler zit, gooien de spelers een kaart uit hun hand op en voeren de daarbij behorende actie uit. Als een speler een kaart op kán gooien, moet hij dat ook doen, ook als dat betekent dat hij zichzelf of zijn partner van het bord slaat. Als een speler geen kaart op kan gooien, dan levert hij al zijn kaarten in en moet hij op de volgende ronde wachten. Als alle spelers hun kaarten kwijt zijn, wordt de speler links van de huidige speler startspeler en begint een nieuwe ronde.
De acties die bij de kaarten horen zijn als volgt:
  • Aas: een pion uit een startveld op het bord zetten of een pion een plaats vooruit zetten.
  • Heer: een pion uit een startveld op het bord zetten.
  • Vrouw: een pion twaalf plaatsen vooruit zetten.
  • Boer: een eigen pion met een pion van een andere speler (een teamgenoot of een tegenstander) omruilen. Dit mag alleen als de andere pion niet op een vakje van zijn eigen kleur staat.
  • Zeven een óf twee pionnen moeten in totaal zeven vakjes vooruit gezet worden.
  • Vier een pion moet vier vakjes achteruit gezet worden. Het is niet toegestaan de pion achteruit in het eigen honk te plaatsen.
  • In alle andere gevallen, moet één pion het aantal vakjes dat op de kaart staat vooruit gezet worden.
Wanneer een pion op zijn beginpositie staat, mag hij niet ingehaald en ook niet geslagen worden. Ook mag hij niet (met een boer) worden geruild. Ook de pionnen die zich al in het honk bevinden mogen niet worden ingehaald.
In Nederland is het spel ook bekend onder de naam Jackeroo. Hier zijn al 2 x Nederlandse kampioenschappen van gespeeld (2010 en 2011)

(bron: Wikipedia)

Kortom een leuk spel en het doet met denken aan de conference van Toon Hermans met Mens Erger je Niet.


http://www.youtube.com/watch?v=24bns__rN1g&list=UUFqCtYjqckGzG6iXvHLAFnA&index=11&feature=plcp
(markeer de gehele regel en klik met de rechter muis om de koppeling te openen op een nieuw tabblad om de conference te horen.)



Gezellig toch, met de kaarsjes aan.
Lachen naar het vogeltje.


Het dessert is vis!!!!!








zaterdag 24 december 2011

Wijk aan Zeëerweg - zaterdag 24 december - de verbouwing

Vandaag voorbereidingen getroffen voor a.s. dinsdag. Als het weer meewerkt wordt het balkonhek a.s. dinsdag terug geplaatst. De keilbouten zijn opnieuw geboord, de oude waren verroest en afgebroken. Voor het balkon zijn de steunlatten voor de vlonders klaar. Ik gebruik daarvoor Composiet, een houtsoort van houtvezels en kunststof. Het voordeel daarvan is dat als het heeft geregend je er niet op kunt uitglijden.


De nestkastjes die we van oom Jannes hebben gekocht, zijn op de gevel aangebracht. Nu maar afwachten of er mussen van de gelegenheid gebruik willen maken om hun nesten erin te willen bouwen. Er is plaats voor negen paartjes.



 Een bezoeker vanuit de zeehaven.


Deze is iets te groot voor onze nestkastjes.



dinsdag 20 december 2011

Wijk aan Zeëerweg - dinsdag 20 december - de verbouwing

Een brievenbus zomaar in de tuin is niet handig voor de postbestellers. Maar tegen het nieuwe kozijn kan ook niet. Dan maar op het muurtje bij de deur. Ook denken we nog na over de manier waarop we, voor volgend jaar, de kerstversiering kunnen aanbrengen. Want een kerst zonder lichtjes is niet echt kerst.

De gevel heeft nu al een heel ander aangezicht. Zoals het was.
                                                                                                                                                                                                   

En zoals het nu is.


Je zou haast zeggen een prominente entree.



We zijn erg trots op onze erker.


Nog even de verschillen. De oude situatie.


En de nieuwe situatie. A.s. donderdag wordt een en ander nog afgewerkt.


En dan nog even het resultaat van de vensterbank. De CD's kunnen er weer terug.  




maandag 19 december 2011

Wijk aan Zeëerweg - maandag 19 december - de verbouwing

Vandaag is de grote dag. Bijna de afsluiting van een ingrijpende verbouwing oftewel renovatie. Het kozijn en de deur zijn gearriveerd. Tevens het dubbel glas met het glas in lood. Dan is het toch voor de kerst gerealiseerd.


Voor dat het kozijn geplaatst kan worden, dient het oude gesloopt te worden. Het zogenaamde "deurwaarders" luifeltje moet eraf. Dirk heeft het materiaal voor een nieuwe luifel besteld en dat wordt begin januari, volgend jaar, opgebouwd.


Na jaren trouwe dienst is ook voor het luifeltje een einde gekomen.


En dit geeft een idee van een open  huis of een poort. Wel koud zo.


De deur in Herengrachten groen in de tuin bij de buren.


Het kozijn op de aanhanger. En dat moet het gat in de gevel opvullen.


Het kozijn zit er in.


De huiskamer lijkt wel een metamorfose te hebben doorgemaakt. 
De drie boven ramen voorzien van glas in lood.


De deur is in het kozijn en de gaten en kieren zoveel mogelijk dichtgemaakt.


De deur dicht, tochtvrij en waterdicht.


Doordat de vensterbank verlaagd is, passen de radiator schermen niet meer en moeten deze vervangen worden. Het scherm bij de televisiekast is klaar. Het scherm aan de andere kant moet nog worden bijgewerkt. Vandaag ben ik met het middelste scherm bezig.

Dit is het layout, een breed scherm met een midden-lat.


Het kleine kamertje is even een werkplaats. Met klemmen wordt het geheel op z'n plaats gehouden. 

Eerst de ene helft en dan de andere helft.



Aan weerskanten moet er nog een schuinte gefreesd worden en dan past het onder de vensterbank. Dat is een klusje voor morgen. De timmerman voor de kozijnen komt a.s. donderdag, dus hebben Gea en ik de tijd om het huis weer een thuis te maken zonder schilder- en timmerwerk.