woensdag 29 februari 2012

Vakantie in Tasmanie - vrijdag 17 februari 2012

Heerlijk geslapen tot ongeveer acht uur. We voelen ons een stuk beter nu. Gea is alleen verkouden geworden. Hoest en proest veel.
Heel lux hebben we buiten op de veranda ontbeten. Gerard heeft op de barbecue bacon and eggs gemaakt. Heerlijk!

Rond tien uur zijn we op weg naar Launceston. Launceston is de tweede grote stad op Tasmaniƫ. Het doet door de gebouwen sterk herinneren aan de victoriaanse tijd. Tijd voor koffie.

Na de koffie brengen we Dineke en Gea bij een handwerkwinkel afgezet en Gerard en ik rijden weer terug naar het winkelcentrum.
In het winkelcentrum is een vestiging van Telstra, een winkelketen die zich o.m. bezighouden met internet artikelen. We kopen daar een Dongel met een pre-paid simcard. Ook kopen we daar een pre-paid simcard voor de telefoon. Dan kunnen we – indien het nodig mocht zijn – Gerard en Dineke altijd bereiken. Met de Dongel hopen we een internet verbinding te bewerkstelligen om met de weblog onze belevenissen te publiceren. Na de aankoop gaan we kijken of Dineke en Gea geslaagd zijn met hun inkopen. Gea heeft wol, splitzijde en knoopjes gekocht.

We zetten koers naar het Cataract Gorge Reservaat. Dit is een prachtig natuurgebied met vele attracties.

Een kabeltrein brengt ons naar het restaurant.  

Daar eten we wat en genieten van het uitzicht.

Voor mij zie ik dat er scones op de menukaart staat, maar dat is lekker. Gea houdt het bij een croissant.


Er is daar vandaan een wandelpad en een kabelbaan. Gerard en Dineke besluiten het wandelpad te nemen. Gea en ik nemen de kabelbaan. Het uitzicht is een hele belevenis. Aan het meer is een natuurbad, welk in de zomermaanden druk bezocht wordt.

Aan de overkant van het park lopen de pauwen je als het ware voor je voeten.


Blij verrast komen bij de kabelbaan een tweetal kleine kangaroes of te wel wallabies tegen.


Het is een vrouwtje met haar jong. Ogenschijnlijk lijken ze gewend te zijn aan mensen, want ze zijn niet schuw.


Terug met de kabelbaan worden we opgewacht door Gerard en Dineke.

In Tasmaniƫ val je van de ene verbazing in de andere.


Ten noorden van Launceston ligt het plaatsje Beauty Point. Daar is Seahorse World. Daar worden o.a. zeepaardjes gekweekt voor de verkoop van aquarium vissen voor over de gehele wereld. Je kunt hier de diverse stadia bekijken vanaf de geboorte tot volwassenheid van de zeepaardjes.


Op de terugreis komen door het dorpje Grindewald. Een grootgrondbezitter heeft daar een Zwitserse Chalet laten bouwen. De stukken land verkocht hij onder de voorwaarde dat de huizen die daar gebouwd werden ook een uitstraling moeten van een Zwitserse chalet. Door de begroeiing van de bomen en planten is niet veel te zien van de huizen. Een klein – hoe kan het ook anders – Zwitsers kerkje domineert het dorpje. Al met al een schattig gezicht.


En dan weer op weg naar huis.


1 opmerking:

  1. Hoi,
    Wat is het daar mooi heb zitten te genieten.
    terwijl ik eigenlijk wat anders moest doen dit is leuker!

    BeantwoordenVerwijderen